Idei de crizã. Vasluienii sunt din ce în ce mai strâmtorati, putini dintre ei îsi mai permit “atentiile” cu care se rãsfãtau în anii din urmã, putini îsi cumpãrã altceva decât strictul necesar, iar cafelele, berea si mesele servite în oras au fost primele care au picat de pe lista cheltuielilor. Acest lucru s-a resimtit din plin si în bugetul celor care detin afaceri de profil în oras. Unii au aplicat reduceri, discount-uri de tip happy hour pentru meniul zilei sau meniurile de prânz, dar unii ceva mai nãstrusnici acceptã plata consumatiei în tichete de masã.
N-ai un chior în buzunar, nu-i nimic, mergi si iei masa în oras. De putinã vreme, un restaurant cu profil italienesc din oras a decis sã apeleze la o solutie mai putin obisnuitã pentru a-si salva afacerea care face greu fatã crizei. Întrucât clientii nu-l îngrãmãdesc, patronul a decis sã introducã pentru clienti o nouã oportunitate. Si uite-asa a apãrut primul restaurant în care ai posibilitatea achitãrii notei de platã cu bonuri de masã! “Orice se poate achita la noi cu bonuri de masã, adicã, orice comandã disponibilã din meniu. Deocamdatã, nu au fost prea multi clienti care sã achite astfel, probabil nu au fost atenti la afisul din geam.”, ne-a spus chelnerita de la restaurant. Precautã, angajata restaurantului a evitat sã ne lãmureascã dacã cu tichetele de masã se poate achita în integralitate o notã de platã, mai ales dacã printre produsele consumate s-ar numãra de exemplu cafeaua, berea sau vinul. Potrivit legii, tichetele de masã pot fi utilizate numai pentru achitarea mesei sau pentru achizitionarea de produse alimentare în unitãtile de alimentatie publicã, cantine-restaurant, bufete, magazine alimentare afiliate în conditiile legii pentru prestarea acestor tipuri de servicii.
Si pietarii mai fac compromisuri
Chiar dacã nu-i tocmai în regulã, clientul se poate descurca cu tichete