Europenii sunt, în majoritate covârşitoare, pro-Obama. Modelul economic pe care democratul îl promovează este mult mai apropiat de valorile europene, în timp ce Mitt Romney este perceput mai degrabă drept reprezentant al clasei responsabile pentru criza financiară.
Deşi Europa nu a reprezentat un subiect de referinţă pentru actuala campanie electorală, iar europenii nu au beneficiat foarte mult de pe urma mandatului democrat încheiat, orientat mai mult către Asia, candidatul republican, care sublinia nerespectarea targetelor de cheltuieli pentru apărare de membrii Alianţei Nord Atlantice (NATO), nu este considerat de aceştia o alternativă viabilă.
Potrivit unui studiu al German Marshall Fund of the United States, Barack Obama este mai popular în multe ţări europene decât în Statele Unite ale Americi (SUA). Deşi popularitatea sa este în declin faţă de 2008, actualul preşedinte american ar fi reales de 75% dintre europeni, în timp ce Mitt Romney este prea puţin cunoscut de electoratul european şi ar primi votul a numai 8% dintre alegători, cei mai mulţi polonezi.
Vladimir Putin este sigur că venirea lui Mitt Romney la Casa Albă ar echivala cu îndreptarea scutului antirachetă din ţara noastră către Rusia şi se declară, deci, susţinător al lui Barak Obama. Poziţia preşedintelui rus vine ca urmare a mai multor declaraţii anti-ruse ale candidatului republican, care a calificat Rusia drept inamicul geopolitic numărul 1 al SUA şi a criticat poziţia prea flexibilă a contracandidatului său.
Înarmarea nucleară a Iranului, unul dintre subiectele cheie din campanie, a generat tensiuni în relaţiile cu Israelul care este mai degrabă înclinat să îi acorde votul de încredere lui Mitt Romney. Candidatul republican a adoptat o poziţie mult mai ofensivă faţă de Teheran şi nu a exclus varianta unui atac militar. Cu toate aces-tea, poziţia administraţiei de la T