Ventuzele şi veninul albinelor tratează boli de plămâni sau dureri de spate, dar ajută şi la creşterea imunităţii
Chiar dacă par nişte ciudăţenii, tratamentele cu venin de albine, ventuze ori plante care ard sunt practicate cu succes şi în centre medicale de prestigiu, inclusiv din România.
Experţii detaliază când este cazul să se apeleze la astfel de tratamente.
Masajul cu ventuze este foarte apreciat în medicina tradiţională chineză şi este folosit în tratarea bolilor respiratorii, a durerilor de spate şi a altor afecţiuni. MEDICII au crezut că sunt în STAR TREK! Bărbatul prin venele căruia curge SÂNGE VERDE
Inclusiv în clinicile alternative prestigioase din ţara noastră se folosesc aceste metode. "Mai exact, indicaţiile acestui tip de terapie sunt: terapia durerilor musculare, terapia durerilor articulare, terapia diverselor tipuri de nevralgii, viroze respiratorii, răceli, masaj anticelulitic.
Se afirmă că modul de acţiune a tratamentului cu ventuze este unul direct, local, similar cu alte proceduri din fizioterapie, dar şi unul energetic, de reechilibrare, de scădere în principal a excesului de energie", ne-a explicat medicul Corneliu Moldovan, Director General al Institutului Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă. SUSPECT DE BOLI RUȘINOASE? AFLĂ când trebuie să-ți faci testele pentru depistarea infecțiilor cu transmitere sexuală
O altă metodă alternativă în care medicii români spun că avem o tradiţie îndelungată este reprezentat de tratamentele pe bază de venin de albine. Veninul este folosit atât în stare proaspătă, prin înţepături, cât şi sub formă de preparate medicamentoase, având propietăţi antibiotice, antibacteriene şi antiinflamatorii. "Veninul de albine este o veritabilă sursă de sănătate.
Este indicat în tratarea afecţiunilor reumatismale acute sau cronice, Boala Raynaud, fibroze pulmonare, fibromialg