Un fumător înrăit poate economisi, în medie, 150 de lei pe lună dacă alege să-şi ruleze singur ţigările. În plus, consumă o cantitate mai mică de tutun şi inhalează mai puţină nicotină.
Ţigaretele sunt cele mai vândute produse de pe planetă, cu aproximativ un trilion (o mie de miliarde) de unităţi anual. Cu toate acestea, fumatul a devenit un viciu din ce în ce mai costistor, motiv pentru care fumătorii caută variante mai ieftine pentru a-şi satisface nevoia de nicotină. Una dintre aceste variante o reprezintă ţigările rulate, iar avantajele sunt multiple: costă mai puţin decât ţigaretele clasice, sunt, cel puţin teoretic, mai puţin dăunătoare şi au un gust mai bun. În plus, operaţiunea de rulare necesită migală şi timp, deci numărul ţigărilor fumate zilnic scade. Nu în ultimul rând, stilul şi accesoriile cu care vine „ambalat“ tabietul dau o notă de prestanţă foarte apreciată în rândul tinerilor.
Bogdan Petri, de 25 de ani, din Bucureşti, spune că, de când a descoperit tutunul la pungă, a renunţat să mai cumpere ţigări la pachet. „În primul rând, economisesc o mulţime de bani. O pungă de tutun de 40 de grame costă între 35 şi 45 de lei, dar fumez din ea patru – cinci zile. Dacă mi-aş fi cumpărat ţigări normale, la ritmul meu de un pachet pe zi, m-ar fi costat 65 de lei. Sau, mai simplu, ţigările la pachet mă costau 390 de lei pe lună, iar ţigările rulate mă costă acum în jur de 240 de lei. O economie de 150 de lei!! E drept, mai dai bani pe foiţe şi pe filtre, dar astea nu înseamnă mai mult de 5-6 lei lunar. Mai e şi aparatul de rulat – 10 – 12 lei – dar îl cumperi o singură dată“, mai spune Bogdan.
Tutunul la pungă, importat din Occident (Germania, Olanda, Danemarca), şi accesoriile (foiţe, filtre, aparat de rulat) se găsesc în magazinele de profil, în special în mall-uri şi supermarket-uri, dar şi în majoritatea benzinăriilor. De asemenea, site-uril