După cum se ştie, de miercuri până duminică, la Bucureşti are loc cea de-a XVII-a ediţie a Târgului Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – INDAGRA 2012. Pot fi găsite aici tot felul de produse tradiţionale din toate zonele ţării. Din câte am aflat, arădenii participă şi ei la Târg în principal cu câteva produse alimentare cunoscute la care se va adăuga şi prezentarea unei metodologii făcută de un agricultor din Sântana. Produsele alimentare sunt în general cele cele ştiute: Pita de Pecica, salamul de Nădlac, mierea de albine şi diverse gemuri de casă şi altele.
Din relatările Marinelei Petran, şefa Serviciului pentru Agricultura din cadrul Primariei Oraşului Pecica am aflat că şi alte bunătăţi s-au impus: „un succes deosebit a înregistrat în perioada scursă până acum, un produs venit în premieră: Plăcinta Întinsă de Turnu – umplută cu: brânză sărată ori dulce, mac, nucă măcinată, vişine ori dovleac. Participanta care o prepară ne-a spus că la un un moment dat comanda a fost de… 7 (şapte) tăvi de plăcintă! Mai prezentăm Pita de Pecica, fireşte, ca produs strategic precum şi Salamul de Nădlac de sălaş, acesta fiind prezentat din partea Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale Arădeanca“.
După cum se ştie, de miercuri până duminică, la Bucureşti are loc cea de-a XVII-a ediţie a Târgului Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – INDAGRA 2012. Pot fi găsite aici tot felul de produse tradiţionale din toate zonele ţării. Din câte am aflat, arădenii participă şi ei la Târg în principal cu câteva produse alimentare cunoscute la care se va adăuga şi prezentarea unei metodologii făcută de un agricultor din Sântana. Produsele alimentare sunt în general cele cele ştiute: Pita de Pecica, salamul de Nădlac, mierea