Peste 2.000 deinstalaţii pe gaz au fost sigilate de E.ON Gaz Distribuţie, în primele nouă luni ale anului, în judeţul Suceava, pentru că prezentau riscuri de explozie. În urma verificărilor şi reviziilor, au fost depistate numeroase nereguli la instalaţiile pe gaze naturale, care, după ce au fost sigilate de reprezentanţii E.ON Gaz, trebuie remediate cât mai repede posibil de proprietarii instalaţiilor de gaz, exclusiv prin intermediul firmelor autorizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
Reprezentanţii E.ON Gaz Distribuţie precizează: „De la începutul anului, până la finalul lunii septembrie, în urma verificărilor şi reviziilor instalaţiilor de utilizare, urmare a neconformităţilor depistate în judeţul Suceava, compania noastră a fost nevoită să sigileze, până la remedierea acestora, circa 2.000 deinstalaţii de utilizare a gazelor naturale. Verificările şi reviziile periodice reprezintă un element esenţial pentru siguranţa utilizatorilor de gaze naturale, venind în completarea regulilor privind utilizarea corectă a gazelor naturale, între care se mai numără apelarea la specialişti pentru orice modificare a instalaţiilor interioare de gaz, respectiv curăţarea coşurilor de fum”.
Ei au completat că responsabilitatea fiecărui consumator de gaze naturale este să apeleze la serviciile firmelor specializate în domeniu pentru efectuarea verificării instalaţiilor de gaz, o dată la doi ani, şi reviziei acestora, o dată la zece ani, operaţiuni care sunt obligatorii, conform prevederilor legale. Totodată, consumatorii de gaze naturale trebuie să întreţină instalaţiile interioare de gaze naturale şi să respecte normele de utilizare a acestora pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă.
Peste 2.000 deinstalaţii pe gaz au fost sigilate de E.ON Gaz Distribuţie, în primele nouă luni ale anului, în judeţul Suceava, pentru că p