Odată cu probele la termoficare, locatarii riscă să se trezească cu apă în propriile case, dar şi în cele ale vecinilor Sursa: VLAD STĂNESCU
Pentru bucureşteanul Florian Grecu, dezmorţirea caloriferelor a adus o problemă neaşteptată. „La începutul lunii trecute, la Blocul 59 de pe strada Luica din Capitală au fost anunţate probele la termoficare pentru data de 16 octombrie”, îşi începe relatarea bărbatul.
Testele anuale sunt necesare pentru ca RADET să depisteze unde sunt probleme legate de asigurarea căldurii: ţevi sparte, înfundate şi presiune redusă în punctele termice. În zilele în care se fac aceste probe, toată instalaţia blocului trebuie să fie sigilată. De ce plătim scump FRIGUL din casă. CET-urile sunt falimentare iar conductele sunt ȘVAIȚER
„Probele nu au avut loc în data de 16, cum erau anunţate, ci în ziua de 24 octombrie, dimineaţa, fără să se mai anunţe locatarii. Eu nu eram acasă şi pentru că stau la ultimul etaj, din cauza presiunii a sărit robinetul de la calorifer şi mi s-a inundat casa, ca şi cea a vecinilor de sub mine. Acum mi se cer, de către vecini, despăgubiri de 1.500 de lei”, ne mai spune acesta.
După ce a fost inundat, bărbatul a început lupta pentru recuperarea pagubelor cu asociaţia de locatari, dar şi cu RADET. "Mi s-au pus penalităţi abuzive la întreţinere"
Asociaţia dă vina pe RADET, regia-pe locatari
„De la asociaţia de locatari mi s-a spus că s-a lipit un anunţ primit de la RADET privind aceste probe. Dar biletul era fără antet, fără semnătură, fără a se preciza ora la care au loc probele. Mai mult, testele erau anunţate pentru ziua de 16 octombrie şi ele au avut loc pe data de 24 octombrie”, mai reclamă bucureşteanul.
La asftel de reclamaţii reprezentanţii RADET precizează că probele la cald sunt cunoscute, fiind anunţate inclusiv prin mass-media.
„Ştim că există reclamaţii de la cea de-a două