Ultimele discursuri, ultimele argumente. Ambii candidați la președinția SUA și-au folosit resursele la maximum pentru a convinge alegătorii că merită votul de încredere. Așa numitele swing states – statele cheie pentru decizia finală – au fost cele mai curtate și în ultimele ore ale campaniei. Mitt Romney s-a aflat în Florida, Virginia, New Hampshire și Ohio. Barack Obama a apărut Iowa, Wisconsin și Ohio unde a fost însoțit de Bruce Springsteen și Jay-Z.
2 miliarde de dolari au fost cheltuiți în această campanie electorală de ambele tabere. Sondajele din această dimineață arată că, la nivel național, Mitt Romney ar avea un avantaj. Datorită sistemului electoral american însă, unde contează numărul de electori câștigați în fiecare stat, Barack Obama pare să aibă un avantaj sondajele indicând un avans marginal în cele nouă state cheie. Dintre toate, Ohio este văzut drept crucial. Niciun candidat republican nu a ajuns la Casa Albă fără să câștige aici. Președintele Obama și-a încheiat campania în Des Moines, Iowa, locul unde și-a început cursa pentru președinție în anul 2007.
Romney își prelungește campania până la ultima secundă (Der Spiegel)
În statele cheie, așadar, Mitt Romney nu se simte foarte confortabil dacă se uită la sondaje. Așa că republicanul plănuiește mai multe apariții în așa numitele swing-states chiar în ziua alegerilor. În același timp, echipele de campanie se pregătesc deja pentru bătălia legală. Se pare că mai multe rezultate vor putea fi contestate. Trebuie spus aici că regulile electorale din SUA nu prevăd un final concret al campaniei, iar candidatii se pot intalni cu alegatorii chiar si in ziua votului spre deosebire de sistemele electorale din Europa.
Circa 30 de milioane de alegatori au votat deja anticipat din totalul de 200 de milioane. În 2008, 41 milioane de cetățeni americani votaseră deja fie anticipat fie p