Garda Naţională de Mediu a închis rampa de gunoi de la Pata Rât, iar de câteva zile firmele de salubritate nu mai au unde să depoziteze deşeurile menajere.
Autorităţile locale spun că de fapt firmele de salubritate au unde să ducă gunoiul pentru că la rampa de gunoi ar funcţiona o celulă temporară.
UPDATE Șeful Comisariatului Regional al Gărzii de Mediu Cluj, Bogdan Costea, a declarat că societatea care administrează platforma, Salprest Rampă, a fost amendată cu 30.000 de lei de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu pentru că funcţionează fără autorizaţie de mediu. Directorul societăţii Salprest Rampă şi al uneia dintre cele două societăţi de salubritate - Brantner-Vereş, Eugen Vereş, a declarat pentru Mediafax, că a contestat în instanţă amenda şi decizia de sistare a depozitării deşeurilor.
"Am contestat în instanţă, dar avem termen pe 29 noiembrie. Nu înţeleg de ce societatea care administrează platforma temporară de la Pata Rât
a fost amendată, câtă vreme în ultimii doi ani aici s-au depozitat gunoaiele menajere, după ce vechea rampă de la Pata Rât s-a închis în 2010. Noi am cerut eliberarea autorizaţiei de la Mediu şi suntem în procedură şi trebuie să prezentăm toate actele până în 15 decembrie. Primăria Cluj-Napoca trebuie să facă dovada că e proprietara terenului platformei temporare", a spus Vereş.
Eugen Vereș a adăugat că societatea de salubritate Brantner-Vereş colectează deşeurile de la populaţie şi le depozitează în maşinile proprii şi în containere de mare capacitate, dar a avertizat că există riscul ca, începând de miercuri (7 noiembrie - nr), să nu mai poată ridica gunoiul de la populaţie, iar acesta să rămână pe străzi. "Există riscul să nu mai putem ridica gunoaiele de la clujeni pentru că nu mai avem unde să îl depozităm şi să rămână pe străzi. Am informat şi Prefectura Cluj despre această situaţ