Cei mai buni studenți pleacă la universități în străinătate (Timpul).
Editorialista Natalia Uzun de la „Moldavskie Vedomosti” caută asemănări şi deosebiri între alegerile prezidenţiale din SUA şi cele din Republica Moldova. Ideea ei de bază este că singurul lucru care ne-ar lipsi în comparaţie cu alegătorii americani este sentimentul libertăţii interioare. „Iar acest sentiment va veni nu atunci când vor pofti politicienii. Poţi fi liber doar din proprie voinţă. De fapt, neliber – la fel”, apreciază între altele directorul publicaţiei.
Scopul principal al vizitei, la mijlocul lunii noiembrie, în Moldova a vicepremierului Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, reprezentant special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria, este acordul cu autorităţile moldoveneşti despre deschiderea a două consulate ruse în Transnistria, anunţă Kommersant.md. Drept dovadă este adusă propria declaraţie a lui Rogozin, cea în care vicepremierul rus spune că dacă va merge în Moldova, apoi doar pentru a pune problema deschiderii acestor consulate. „Eu voi insista. Este poziţia mea principială”, ar fi spus vicepremierul citat în articol.
Tot la problema transnistreană se opreşte în editorialul său din „Adevărul” editorialistul Igor Caşu. El aminteşte ideea metaforică a premierului Vlad Filat sonorizată la începutul mandatului său potrivit căreia ar zbura şi pe Lună dacă aceasta ar ajuta la rezolvarea problemei transnistrene şi se întreabă în dacă merită să zburăm pe Lună pentru Transnistria? Situaţi îi aduce aminte istoricului de un banc din perioada sovietică. Undeva în Lituania, în 1961, un tânăr îi spune unui om în vârstă că ruşii au zburat în cosmos, la care acesta întreabă: cum, toţi?”, scrie autorul.
Jurnalista Svetlana Romanţeva analizează în „Moldavskie Vedomosti” intenţiile autorităţilor de a majora pentru proprietarii sistemelor de încălz