De peste două săptămâni, clădirile din municipiul Motru care sunt racordate la sistemul centralizat de agent termic sunt încălzite, cu toate că datoriile pe care unitatea le are de încasat sunt astronomice.
Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru are de recuperat de la asociaţiile de locatari din municipiu datorii în sumă de 130 miliarde lei vechi. Unitatea i-a acţionat în judecată pe locatarii care au datorii, astfel încât uzina are sute de procese pe rolul instanţei de judecată. „Asociaţiile de proprietari, la cererea noastră, în urma unor şedinţe pe care le-am avut, au convenit să acţioneze în instanţă pe marii datornici, să ducem la îndeplinire mandatele şi să încasăm mai mulţi bani de la datornici. Nu este o creştere spectaculoasă a creanţelor, pentru că pe perioada verii au fost întreprinse acţiune de recuperare şi încasare a restanţelor şi sper că, în continuare, prin intermediul asociaţiilor şi al serviciilor pe care le avem la dispoziţie, creanţele să nu crească şi să încasăm bani, care ne sunt necesari în perioada de iarnă. Toate asociaţiile de proprietari din Motru au datorii la UATAA“, a spus Eugen Corcoaţă, directorul uzinei.
Contracte individuale pentru furnizarea căldurii
Conducerea UATAA încearcă să încaseze în mod direct banii de la populaţie şi a încheiat contracte cu locatarii. „Încercăm să convingem populaţia să plătească prin încheiere de contracte individuale, astfel încât să încasăm direct serviciile pe care le prestăm. Sunt semnate în momentul de faţă aproximativ 500 de contracte individuale“, a precizat Corcoaţă.
În ciuda datoriilor astronomice pe care le are de recuperat, UATAA a început să furnizeze agent termic din data de 20 octombrie. „La ora actuală, locuitorii beneficiază de agent termic, căldură şi apă caldă. Mai mult decât atât, pulsăm în sistemul energetic naţional energie electrică“, a