Persoanele care doresc să mănânce varză murată la iarnă, se pot aproviziona cu leguma în stare proaspătă la preţul de 0,6 lei kilogramul, din Piaţa Moldovei. Cu toate că în urmă cu câteva săptămâni vânzătorii cereau între un leu şi 0,8 lei pentru un kilogram, din cauza lipsei de clienţi precupeţii au mai scăzut din preţ. „Am auzit că se scumpeşte varza şi acum mă duc în piaţă să iau şi eu, că bani nu prea sunt şi vreau să am şi eu varză murată, să fac sarmale la iarnă“, ne-a declarat o asistentă medicală, din Focşani.
Potrivit tradiţiei populare, varza se pune la murat după Sfântul Dumitru, adică la sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, ca să se păstreze până mai spre primăvară. Pe lângă varză albă, gospodinele mai pot cumpăra varză roşie, la preţul de 2 lei kilogramul, şi sfeclă roşie, la 3 lei kilogramul.
Cu toate că suntem deja în luna noiembrie şi legumele sunt pe terminate, preţul acestora nu a crescut prea mult, iar în unele cazuri chiar a scăzut. Ieri, în Piaţa Moldovei, gogoşarii se vindeau cu preţuri între 1,5 lei şi 2 lei kilogramul, ceapa cu 1 leu sau 2 lei pentru un kilogram, conopida cu un 1 leu kilogramul, murăturile la preţul de 2 lei. Roşiile erau ceva mai scumpe şi se vindeau cu preţul de 3 sau 5 lei pentru un kilogram, dar se găseau şi la 2 lei kilogramul pentru gătit. Ploile căzute zilele trecute au creat condiţii bune şi pentru creşterea ghebelor. Pe piaţă, erau vândute la preţuri cuprinse între 6 şi 10 lei kilogramul.
Persoanele care doresc să mănânce varză murată la iarnă, se pot aproviziona cu leguma în stare proaspătă la preţul de 0,6 lei kilogramul, din Piaţa Moldovei. Cu toate că în urmă cu câteva săptămâni vânzătorii cereau între un leu şi 0,8 lei pentru un kilogram, din cauza lipsei de clienţi precupeţii au mai scăzut din preţ. „Am auzit că se scumpeşte varza şi acum mă duc în piaţă s