Adevăratele "motoare" de campanie electorală în SUA? Michelle Obama și Ann Romney. În timp ce una își depășește soțul în cotele de popularitate, cealaltă încearcă să-și "umanizeze" bărbatul. Ambele au aceeași misiune: să câștige inimile americanilor, ca să-și petreacă următorii patru ani la Casa Albă.
Michelle și Ann nu seamănă deloc
Una e puternică, sigură pe ea și știe să se facă plăcută. Mulți spun că, dacă soțul ei va eșua să se întoarcă la Casa Albă, are mari șanse să devină o mare vedetă de televiziune.
Cealaltă e fragilă, sensibilă și reprezintă genul clasic de casnică. Mamă a cinci copii, ea nu se sfiește să plângă în public și să vorbească despre problemele sale de sănătate.
De când a intrat în atenția publicului, Ann Romney, care suferă de scleroză în plăci și cancer la sân, a fost adesea surprinsă la evenimente de echitație. Acesta este modul în care plăpânda soție de candidat a ales să învingă cele două teribile maladii.
Michelle Obama, considerată de presa internațională "cel mai mare atuu al unui președinte uzat de criză" și desemnată de Forbes drept "cea mai puternică femeie din lume", este în stare să ridice în picioara o sală întreagă.
Soțiile de candidați vin din două lumi diferite
Originile și poveștile de viață a celor două americance sunt, cel puțin, diferite. Americancele nu prea rezonează cu Ann Romney, o casnică despre care presa a scris că n-a lucrat niciodată și care provine dintr-o familie de oameni înstăriți, tatăl ei fiind un cunoscut industriaș. Povestea lui Michelle Obama este mult mai impresionantă: fată de culoare care a muncit din greu să studieze Dreptul la Princeton și a reușit pe forțe proprii.
În afara unor evidente diferențe de orientare politică, cele două femei au și viziuni religioase distincte. După ce l-a întâlnit pe Mitt, Ann Romney s-a convertit la Biserica Mormonă. Familia O