Centrul de Agrement din Poiana Braşov, amenajarea unui bloc de locuinţe sociale, reabilitarea termică a 16 unităţi de învăţământ sau Centrul de Servicii Sociale sunt doar câteva dintre investiţiile majore ale Braşovului care s-au poticnit atunci când a venit vorba de desemnarea câştigătorului licitaţiei. Viceprimarul Răzvan Popa este de părere că se impune modificarea legislaţiei, respectiv simplificarea procedurilor pe traseul dintre deschiderea ofertelor şi desemnarea câştigătorului licitaţiei. „Toate aceste licitaţii, unele anunţate încă din luna aprilie, cum este în cazul blocului de locuinţe sociale de pe strada Zizinului, sunt în curs de evaluare la Serviciul Tehnic din Primăria Braşov. Modalitatea de stabilire a câştigătorului este extrem de complexă, fiindcă se cer o sumedenie de clarificări şi documente de tot felul, se fac tot felul de rapoarte, care nu fac altceva decât să îngreuneze foarte mult desemnarea executantului”, a explicat Popa.
Popa dă vina pe proceduri şi în cazul „Bepco”
Un alt exemplu constă în faptul că Primăria şi-a asumat anumite termene, în contractul de colaborare cu producătorul privat de energie termică Bepco, în ceea ce priveşte reabilitarea reţelelor de termoficare, dar, cum, din cauza procedurii greoaie lucrările au fost atribuite cu întârziere, nu s-a putut respecta înţelegerea. Astfel, a fost nevoie de o renegociere cu Bepco, în ceea ce priveşte preţul de producţie a gigacaloriei şi suportarea pierderilor, ţinând cont că şi iarna aceasta distribuţia se va face tot prin conductele vechi, iar acest lucru înseamnă automat şi pierderi.
Citeşte aici mai multe amănunte despre şantajul celor de la Bepco
Centrul de Agrement din Poiana Braşov, amenajarea unui bloc de locuinţe sociale, reabilitarea termică a 16 unităţi de învăţământ sau Centrul de Servicii Sociale sunt doar câteva dintre investiţiile majore ale Braş