Sute de litri de ţuică bătrână, palincă - chiar şi de 75 de grade, băubilă doar de, cum să le spunem,… “cunoscători” - vinuri de toate soiurile, fluvii de cumpărători, pastramă, telemea, caş, cârnaţi, ansambluri folclorice, mici la grătar… pe scurt: Sute de litri de ţuică bătrână, palincă - chiar şi de 75 de grade, băubilă doar de, cum să le spunem,… “cunoscători” - vinuri de toate soiurile, fluvii de cumpărători, pastramă, telemea, caş, cârnaţi, ansambluri folclorice, mici la grătar… pe scurt:
Festivalul ţuicii de la Vălenii de Munte, 2 - 4 noiembrie. Chiar în mijlocul evenimentului, un grup de rromi căldărari etalează câteva cazane de ţuică noi, tradiţionale, făcute la ciocan, de dimensiuni aproape industriale. Cel mai mare are 345 de litri, este din cupru alimentar şi costă 14.000 de lei. “Preţul e negociabil, şefule, e de la Traian Cuza, din Mediaş. Doi bărbaţi lucrează la el două luni! Hai, să trăiţi!”, ne-a spus o vânzătoare de etnie rromă.