"Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu a dispus, vineri, sistarea activităţii de depozitare a deşeurilor pe depozitul neconform clasa B, rampa de la Pata Rât, Cluj, care este o platformă temporară. Cu alte cuvinte, nu se mai depozitează deşeurile acolo, iar ce se întâmplă cu deşeurile nu este problema Gărzii de Mediu. Sistarea depozitării a fost decisă pentru că terenul pentru care s-a cerut autorizare în cazul acestui depozit de la Pata Rât nu are niciun act, nu se poate autoriza. Platforma de depozitare temporară este în procedură de autorizare, dar nu este CF pe terenul respectiv, trebuie reglementată situaţia de Consiliul Local Cluj-Napoca. Depozitarea în continuare a deşeurilor pe această platformă este caz penal", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX şeful Comisariatului Regional al Gărzii de Mediu Cluj, Bogdan Costea.
El a precizat că societatea care administrează platforma, Salprest Rampă, a fost amendată cu 30.000 de lei de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu pentru că funcţionează fără autorizaţie de mediu.
Directorul societăţii Salprest Rampă şi al uneia dintre cele două societăţi de salubritate - Brantner-Vereş, Eugen Vereş, a declarat că a contestat în instanţă amenda şi decizia de sistare a depozitării deşeurilor.
"Am contestat în instanţă, dar avem termen pe 29 noiembrie. Nu înţeleg de ce societatea care administrează platforma temporară de la Pata Rât a fost amendată, câtă vreme în ultimii doi ani aici s-au depozitat gunoaiele menajere, după ce vechea rampă de la Pata Rât s-a închis în 2010. Noi am cerut eliberarea autorizaţiei de la Mediu şi suntem în procedură şi trebuie să prezentăm toate actele până în 15 decembrie. Primăria Cluj-Napoca trebuie să facă dovada că e proprietara terenului platformei temporare", a spus Vereş.
El a adăugat că societatea de salubritate Brantner-Vereş colect