Inspectorii sanitar-veterinari arădeni vor avea o activitate intensă în perioada următoare, majoritatea controalelor având ca scop eliminarea riscurilor pentru sănătatea umană transmise prin consumul de alimente de origine animală şi nonanimală în perioada sărbătorilor de iarnă.
Astfel, se vor constitui echipe mixte din care să facă parte şi inspectori din cadrul celorlalte instituţii cu atribuţii de control în domeniul alimentelor, respectiv Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.
„În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, se vor întreprinde măsuri suplimentare în special asupra modului în care se produce, depozitează, transportă şi valorifică carnea de porc, precum şi alte produse sau alimente de origine animală şi non animală”, se arată în raportul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor prezentat, luni, în Colegiul Prefectural.
Controalele organizate vor avea ca obiective generale verificarea igienei spaţiilor de producţie, depozitare, comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală şi/sau animală, respectării programelor de autocontrol întocmite de operatori, modului de asigurare a traşabilităţii, salubrităţii şi conformităţii produselor comercializate, gestionării deşeurilor alimentare, modului în care sunt retrase de la comercializare produsele alimentare care prezintă neconformităţi.
Având în vedere specificul sărbătorilor de iarnă vor fi controlate cu precădere fabricarea produselor de panificaţie, laboratoare de patiserie cofetărie, comerţul cu ridicata şi amănuntul, fructe şi legume, Târgul de iarnă organizat de Primăria Arad, cuprinde comerţul cu amănuntul produse alimentare în super – hypermar- keturi, depozite alimentare, crame şi magazine de pr