Consiliul Concurenţei a finalizat săptămâna trecută audierile în cazul supranumit „Plastidrum & fraţii“, şi urmează ca în cursul acestei luni să se pronunţe. Având în vedere interesele mari ce se învârtesc în jurul afacerilor Plastidrum, presiunile asupra consilierilor de concurenţă sunt maxime în aceste zile, ne-au declarat surse apropiate anchetei. Acestea afirmă că cel puţin unul dintre cei cinci membri ai „instanţei“ antitrust au interese directe în influenţarea anchetei – bineînţeles, în favoarea Plastidrum.
„Unul dintre membrii plenului de la Concurenţă este ghidonat de avocaţii care asistă Plastidrum, şi asta e la limita compatibilităţii“, ne-au spus sursele noastre. În replică, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat pentru „Adevărul“ că „este normal ca părţile să facă tot ce pot pentru a-şi argumenta poziţiile, iar noi vom delibera în funcţie de argumente, nu de interesele din spatele acestora“.
Abonaţi la contractele cu statul
Reamintim că în martie 2011 autoritatea antitrust a demarat din oficiu o investigaţie privind o posibilă încălcare a legislaţiei din domeniul concurenţei de către companiile SC Plastidrum SRL şi „fraţii“ săi (SC Signature Semnalizare SRL, SC Swarco România SRL, Swarco Heoscont Strassenmarkierung GmbH şi Eleftherios Kokkinakis LTD), considerând că împreună ar fi participat cu oferte trucate la licitaţiile organizate de Compania Naţională de Autostrăzi (CNADNR). Licitaţiile fuseseră organizate pentru atribuirea lucrărilor de marcaje rutiere pe drumurile naţionale din administrarea CNADNR.
Acum, această anchetă este foarte aproape de finalizare (părţile au fost audiate şi Consiliul urmează să se pronunţe), astfel că şi presiunile „de culise“ s-au înteţit.
În „piaţa“ marcajelor rutiere, Plastidrum este cunoscută ca fiind abonată la contractele cu statul, deşi vopselurile folo