Grupul bancar olandez ING Groep NV va concedia 2.350 de angajaţi, aproximativ 2,5% din forţa sa de muncă, deoarece se pregăteşte să separe operaţiunile bancare de cele de asigurări pe pieţele aflate în dificultate, transmit Reuters citat de Agerpres
În trimestrul trei din 2012 ING a obţinut un profit net de 609 milioane de euro (783 milioane de dolari), faţă de 1,69 miliarde de euro în perioada similară din 2011 şi 872 milioane de euro cât estimau analiştii intervievaţi de Reuters. Profitul de bază la divizia bancară a urcat cu 16%, la 1,02 miliarde de euro, datorită majorării depozitelor şi a îmbunătăţirii marjei de profit.
În schimb divizia de asigurări a raportat o scădere a profitului operaţional de 39%, la 238 milioane de euro. Grupul olandez, care la sfârşitul lunii iunie avea 2012 avea 94.000 de angajaţi în întreaga lume, a anunţat că va renunţa la 1.350 de angajaţi de la divizia de asigurări din Europa şi la 1.000 de oameni de la divizia bancară. Luna trecută, directorul diviziei de comercial banking de la ING, William Connelly, a afirmat că grupul bancar olandez poartă discuţii cu guvernul olandez şi cu Comisia Europeană pentru a rambursa cât mai rapid posibil ajutoarele de stat în valoare de 4,5 miliarde de euro.
Ajutor de la statul olandez
După criza financiară din 2008, ING - grup prezent şi pe piaţa din România - a primit o infuzie de capital de 10 miliarde de euro de la guvernul olandez, iar în ultimul an şi-a vândut mai multe operaţiuni de asigurări şi servicii bancare din America de Nord şi Asia pentru a strânge fonduri. 'Dorim să rambursăm banii pe care îi datorăm statului olandez cât mai rapid posibil. Ne-am sporit capitalul pentru a face acest lucru', a declarat William Connelly. ING a rambursat deja cea mai mare parte din ajutoarele de stat, în prezent mai având de returnat 4,5 miliarde de euro.
William