Recentul regulament aprobat de Consiliul Local Ocna Mureș prin care se permite depozitarea în groapa de gunoi a orașului a reziduurilor provenite de la alte localități a fost unul dintre subiectele mult dezbătute de cetățeni în ultima perioadă. În timp ce aceștia cer administraţiei locale interzicerea depozitării, edilii atrag atenția că prin acest regulament nu se dorește altceva decât intrarea în legalitate a unei activități ce se derula încă de pe vremea fostei conduceri a Primăriei. Reprezentanții instituţiei fac publice, în sprijinul acestor afirmații, cinci contracte încheiate între vechea administrație locală și alte localități, care au fost semnate și puse în practică fără aprobarea Consiliului Local.
Conducerea Primăriei Ocna Mureș mai arată că depozitarea deșeurilor din alte localități s-a realizat până acum gratuit, întrucât la niciunul dintre respectivele contracte nu s-a încasat vreun ban la bugetul local, deși unele dintre ele prevăd anumite sume de taxare. În acest caz, administrația locală se întreabă cine a încasat de fapt acești bani. Contractele încheiate de vechea conducere a Primăriei au fost cu administrațiile locale din Baia de Arieș, Blaj, Cîmpeni, Sebeș și Aiud.
Vă prezentăm mai jos comunicatul Primăriei Ocna Mureș:
“Prin aprobarea Regulamentului de funcţionare a depozitului de deşeuri nepericuloase a oraşului Ocna Mureş se doreşte intrarea în legalitate a activităţii desfăşurate în acea locaţie, eficientizarea şi ecologizarea activităţii respective, precum şi obţinerea de fonduri pentru închiderea acestui depozit.
Întrucât contractele încheiate de Primărie sunt publice, anexăm alăturat 5 (cinci) contracte încheiate de vechea administraţie pentru depozitarea de gunoaie în depozitul de deşeuri nepericuloase din Ocna Mureş, inclusiv deşeuri de turnare (zgură) de la Aiud. Aceste contracte au fost semnate şi puse în pract