Tânăra accidentată pe trecerea de pietoni de o maşină condusă de un diplomat rus rămâne internată la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Bagdasar-Arseni din Bucureşti.
Deşi va trebui să rămână în continuare în spital la terapie intensivă, purtătorul de cuvânt dr. Florian Bica a declarat pentru mediafax, că starea tinerei rănite s-a ameliorat uşor, menţionând că fata a fost operată la unul din umeri, iar starea sa post-operatorie este bună. În urma accidentului de pe trecerea de pietoni, tânăra a suferit, între altele, un traumatism cranian sever.
Fata în vârstă de 19 ani, a fost lovită în 21 octombrie de o maşină a Ambasadei Federaţiei Ruse, accidentul având loc pe o trecere de pietoni aflată la intersecţia străzilor Camil Ressu şi Ilioara. Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a solicitat autorităţilor Federaţiei Ruse retragerea imunităţii de jurisdicţie a diplomatului implicat în accidentul din 21 octombrie, însă ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov, a declarat că, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena, este considerată imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului implicat în accident şi a precizat că acestuia i s-a oprit mandatul, părăsind ulterior România.
Malghinov a precizat că ambasada îşi exprimă “regretul profund în legătură cu consecinţele grave” ale accidentului care a avut loc duminică 21 octombrie, în urma căruia o tânără a fost accidentată. Consulul rus în România Andrei Lancikov a declarat pentru Ria Novosti că diplomatul rus care a lovit o tânără pe trecerea de pietoni mergea regulamentar şi “era treaz”, deşi acesta a refuzat testarea alcoolemiei, menţionând că „fata a traversat drumul în fugă” şi şoferul “pur şi simplu nu a văzut-o”. Conform Convenţiei de la Viena, diplomaţii au imunitate diplomatică şi sunt exceptaţi de la jurisdicţia penală şi administrativă în ţara de acreditare”, a