* după contestaţii, comisia de la Inspectoratul Şcolar a aprobat încă două burse
La nivelul judeţului Brăila vor putea primi bursa "Bani de liceu" 1.429 de elevi. Cu doi mai mult decât cei aprobaţi în primă instanţă. În perioada în care s-au putut contesta deciziile celor care au realizat anchetele sociale au fost depuse cinci contestaţii. Dintre acestea, două au trecut de comisia de la Inspectoratul Şcolar, iar alte trei nu. Toate aceste contestaţii au fost de la Grupul Şcolar Însurăţei, aşa cum se şi aşteptau specialiştii inspectoratului. "Am discutat în comisie cele cinci situaţii şi numai în două cazuri am admis contestaţiile. La una dintre situaţii era vorba de o pensie militară, dar nu era a mamei, cea care are în grijă copiii, ci a tatălui, iar părinţii sunt divorţaţi. În cea de-a doua situaţie era vorba de un teren ce nu aparţinea familiei, ci bunicii, care nu face parte din familia analizată pentru oferirea bursei. Nici nu aveau documente din care să reiasă faptul că aveau în folosinţă terenul respectiv. Practic, familia nu avea acel teren. Celelalte trei contestaţii au fost respinse", a explicat inspectorul şcolar general Iulian Danielescu.
Cele mai multe burse "Bani de liceu" sunt aprobate la Grupul Şcolar Însurăţei - 260, Grupul Şcolar "Vâlsan" din Făurei - 159, Grupul Şcolar "Oncescu" Ianca - 128. În municipiu, cei mai mulţi solicitanţi de astfel de ajutoare sunt de la Colegiul Economic "Ion Ghica" - 107.
Cel mai important criteriu pentru obţinerea bursei este venitul pe membru de familie, maxim 150 de lei în ultimele trei luni, iar menţinerea acestei burse poate fi realizată prin frecventarea cu regularitate a cursurilor şcolare. Beneficiarul nu trebuie să acumuleze mai mult de 20 de absenţe. Unii elevi, în anii trecuţi, au pierdut bursele pentru că la momentul aprobării lor, deja acumulaseră peste 20 de absenţe nem