Complexul Energetic Oltenia, compania înfiinţată în acest an prin fuziunea unităţilor de la Turceni, Rovinari şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, vrea să obţină, anul viitor, 400 milioane euro din lansarea unei oferte publice iniţiale de 15% din capital la BVB, pentru finanţarea unor investiţii de 1,2 miliarde euro.
Constantin Bălăşoiu, directorul sucursalei Craiova din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a declarat, citat de Mediafax: "Cifra de 400 milioane euro a fost determinată ca diferenţă între sursele proprii de finanţare şi necesarul de investiţii. Sigur va fi în 2013 (oferta de acţiuni la bursă - n.r.)". Domnia sa a adăugat că necesarul de investiţii al companiei este de 1,2 miliarde euro.
Complexul Energetic Oltenia produce aproximativ 18 TWh de electricitate anual, nivel apropiat de cel al Nuclearelectrica, şi are o cotă de peste 30% din piaţa producţiei de energie din România. Complexul Energetic Oltenia are 12 blocuri energetice, cu o putere instalată de 3.570 MW.
Pentru acest an, Complexul Energetic Oltenia estimează că va avea o cifră de afaceri de 900 milioane euro. Compania este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 77% din capital. Fondul Proprietatea are o participaţie de 21,5%.
F.A. Complexul Energetic Oltenia, compania înfiinţată în acest an prin fuziunea unităţilor de la Turceni, Rovinari şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, vrea să obţină, anul viitor, 400 milioane euro din lansarea unei oferte publice iniţiale de 15% din capital la BVB, pentru finanţarea unor investiţii de 1,2 miliarde euro.
Constantin Bălăşoiu, directorul sucursalei Craiova din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a declarat, citat de Mediafax: "Cifra de 400 milioane euro a fost determinată ca diferenţă între sursele proprii de finanţare şi necesarul de investiţii. Sigur va fi în