La jumătatea celei de-a treia şedinţe a săptămânii, lichiditatea de pe piaţa Sibex era una mult mai bună comparativ cu cea din primele două sesiuni ale săptămânii. Creşterea interesului a venit pe fondul variaţiilor mai mari ale cotaţiilor celor mai tranzacţionate produse. La ora 17.00 se înregistrau 1655 de contracte iar valoarea tranzacţiilor se situa la aproape 20 milioane de lei. Direcţia preţurilor erau una diferită, în funcţie de simbol. De altfel, pentru majoritatea activelor tranzacţionate, cotaţiile au fluctuat mixt.
Ca de obicei, cel mai speculat produs derivat era cel pe indicele Dow Jones, cu un total de 1286 contracte încheiate pe scadenţa decembrie. Derivatul pe indicele american a deschis ziua într-o notă optimistă şi a crescut până după prânz. Apoi, după ora 13.00 cotaţia sa a intrat pe scădere agresivă şi, la ora 17.00, pierdea 201 puncte până la 12.993 puncte. DEDJIA_RON se tranzacţiona şi pe termenul martie 2013 pentru care pierdea 180 de puncte şi era cotat la 12.940 puncte. Evoluţia de la Sibex era una corelată cu piaţa futures americană, unde indicii se depreciau "ştergând" câştigurile iniţiale, după confirmarea realegerii lui Barack Obama ca preşedinte al SUA.
Următorul produs în top după peste şapte ore de tranzacţionate era aurul, cu 160 contracte SIBGOLD pe scadenţa decembrie. Speculaţiile cu acest produs s-au realizat, în majoritatea timpului, pe fondul creşterii cotaţiei metalului preţios. Cu toate acestea, la ora 17.00, preţul a dat semne de slăbiciune şi a intrat pe minus. În schimb, pe simbolul SIBGOLD_ RON decembrie, cotaţia continua să se aprecieze cu 9,7 dolari, valorând 1722,7 USD/uncie. Numărul contractelor era de 42. Pe plan extern, aurul s-a apreciat după ce realegerea lui Obama ca preşedinte al Americii a alimentat perspectivele pentru continuarea stimulării economiei, situaţie care ar contribui la slăbirea dolar