Raed Arafat a acceptat sa preia sefia Ministerului Sanatatii, dupa ce a refuzat in mai multe randuri acest post pe motiv nu isi doreste sa fie inregimentat politic.
Premierul Victor Ponta a declarat intr-o conferinta de presa ca Raed Arafat "nu si-a dorit sa ocupe aceasta functie, a acceptat numirea".
"Daca voi reusi sa il conving si dupa 9 decembrie sa ramana in guvern, cred ca va fi bine pentru guvern. Daca nu, se va intoarce la serviciul medical de urgenta", a declarat premierul.
Reactiile nu au intarziat sa apara, iar atat politicienii, cat si cei din domeniul sanatatii considera ca Arafat a acceptat sa preia fraiele portofoliului tocmai pentru ca este vorba de un mandat scurt, de o luna.
Vasile Cepoi, fost ministru al Sanatatii, in prezent consilier pe probleme de stat al premierului Ponta, a laudat noua numire la conducerea MS.
"Este un lucru foarte bun, numirea lui nu face decat sa asigure continuitatea proiectelor. Era singura solutie acceptabila, deoarece premierul nu putea sa mai detina interimatul. Un alt ministru care sa vina pentru o perioada scurta de timp, care nu cunostea problemele, nu ar fi reusit sa se descurce intr-un timp foarte scurt", a declarat Cepoi.
Liberalul Eugen Nicolaescu apreciaza ca Arafat a fost de acord sa fie ministru al Sanatatii tocmai pentru ca, intr-o luna, cat va dura mandatul, nu se poate vorbi de apartenenta la un grup politic.
"Orice minister trebuie sa aiba un management. Ca acest management e politic sau nu e mai putin important, ci important e sa fie un management serios. (...) Imi aduc aminte ca eu l-am adus pe Arafat in Ministerul Sanatatii, cu gandul de a avea un om foarte bun intr-un domeniu precum medicina de urgenta.
Daca ar fi acceptat un post de ministru pe o perioada indelungata, atunci ar fi fost inregimentat politic.