După cum v-am promis in articolul anterior despre Sevilla, continuăm seria noastră de călătorii prin Spania, de data aceasta cu unul dintre orașele de pe coasta estică.
Citește și Ce să nu ratezi când ajungi în Valencia (II)
Citește și Ce să nu ratezi când ajungi în Valencia (III)
Valencia, deși ușor eclipsat de apropierea de mult mai cunoscuta Barcelona, întâmpină orice turist cu o mulțime de atracții, de la una dintre cele mai fine plaje până la Orașul Artelor și al Științei, ca să nu mai pomenim despre fostul râu Turia, pe locul căruia va puteți relaxa într-o imensa zonă verde.
Găsindu-și originile acum 2000 de ani, ca oraș înființat de romani, Valencia s-a bucurat de o poziție strategică foarte bună, dată fiind ieșirea sa la mare, precum și drumul ce lega Roma de provincia Iberia. Precum cea mai mare parte a Spaniei moderne, și Valencia a fost sub stăpânire araba, stăpânire ale cărei urme sunt vizibile si astăzi in oraș. În secolul XIII, provincia a fost cucerită de creștini, mai precis de oastea condusă de cel mai cunoscut rege din istoria Barcelonei, Jaume I de Aragon. Ulterior, secolele XV și XVI au reprezentat perioada de maximă dezvoltare a orașului, perioada fiind cunoscută drept Epoca de Aur.
Deoarece sunt prea multe locuri pe care n-ar trebui sa le pierdeți, am decis că e mai bine să împarțim articolul despre Valencia în trei părti. Și pentru că avem atât de multe de descoperit, in articolul de față vă vom introduce in lumea acvatică, cu toate manifestările sale.
Deși la prima vedere marea ar fi subiectul principal, am decis să îl tratăm în plan secundar astfel că vom incepe cu ceea ce nu se poate rata în Valencia, mai precis o vizită la Oceanograf. Considerat ca fiind cel mai mare din Europa, face parte dintr-un complex numit Orașul Artelor și al Științei, complex ce mai conține Hemisferic, Muzeul de Științe Princ