La sfârşitul lunii trecute, la Universitatea Rzeszow din Polonia, a avut loc Conferinţa Studenţească Internaţională „3rd International Student Scientific Conference Human – Nutrition – Environment” la care au participat, cu mai multe lucrări, şi studenţi ai Universităţii din Oradea.
Din partea Facultăţii de Protecţia Mediului, Departamentul Ingineria Produselor Alimentare şi Departamentul Zootehnie şi Agroturism, au participat trei cadre didactice – şef lucrări dr. ing. Timar Adrian, şef lucrări dr. ing. Ruska Laszlo şi şef lucrări dr. Alin Teuşdea şi patru studenţi – Larisa Lucan, Anişoara Banda, Cristina Stimuţ şi Corina Filip care au prezentat lucrări ştiinţifice elaborate sub îndrumarea unor cadre didactice din facultate.
În cadrul conferinţei, pentru cele mai bune lucrări au fost acordate şi premii. Câştigătoarea locului I a fost desemnată orădeanca Larisa Lucan, studentă în anul IV la Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, cu lucrarea „Colour image analysis of browning process on fruits and vegetables”, lucrare realizată în colaborare cu Bianca Stanca şi Milan Zetocha, sub îndrumarea şefului de lucrări dr. fiz. Alin Teuşdea.
Premiul special a fost obţinut de o altă studentă de la Oradea, Anişoara Camelia Banda, din anul IV la Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, care a prezentat lucrarea „Bio preserved croissant” sub îndrumarea şefilor de lucrări dr. ing. Ruska Laszlo şi dr. ing. Adrian Timar.
În cadrul conferinţei, Adrian Timar a susţinut o prezentare despre Universitatea din Oradea, Alin Teuşdea a susţinut două prelegeri în care au fost prezentate aplicaţii în domeniul alimentar.
Cadrele didactice orădene au avut discuţii preliminare referitoare la colaborări viitoare în cadrul programelor europene. O astfel de colaborare se va concretiza într-un workshopul organizat de Universitatea din Oradea anul viitor, în aprilie.