Succesul deosebit înregistrat la Bata de un investitor german care a iniţiat o pepinieră de plop energetic se pare că a atras atenţia şi altor investitori străini pregătiţi pentru a investi în culturi… originale.
Astfel, în anul acesta, după cum ne preciza primarul Ion Micurescu, circa 500 ha de teren a fost cumpărat de un investitor belgian care are intenţia de a infiinţa pe acest teren o… plantaţie de salcie energetică.
Dacă investiţia anterioară se referea la obţinerea de butaşi de plop energetic, belgienii vor să infiinţeze o plantaţie de salcie energetică a cărui lemn îl vor utiliza drept combustibil pentru alte investiţii realizate în partea de vest a ţării. Butaşii îi aduc ei, de această dată, dintr-o altă locaţie dintr-un judeţ vecin.
„Ne bucurăm că se iniţiază această plantaţie care, din câte ni s-a promis va demara încă din primăvara viitoare şi care va aduce unele avantaje importante pentru comună: câteva zeci de noi locuri de muncă, o lărgire a ariei de impozitare – deoarece investitorul va avea ori sediul social ori un un un punct de fiscal de lucru pe raza comunei precum şi utilizarea eficentă a unor terenuri. Acum se încearcă o grupare şi alăturare a terenurilor achiziţionate de la particularii din zona comunei Bata – achiziţia fiind făcută în toate cele patru sate ale comunei. după ce se va ajunge la măcar 50 ha încă în acestă iarnă investitorul belgian va curăţa cu utilaje specifice terenul şi-l va pregăti pentru cultură“ – ne explica pe scurt edilul bătan situaţia investiţiei.
Din câte se pare investitorul are în partea de vest a ţării câteva cuptoare mari de producere a varului şi vrea să schimbe felul combustibilului: să treacă de la gaz – cum este în prezent, la combustibil lemnos provenind din plantaţia pe care tocmai se pregăteşte să o înfiinţeze.
Succesul deosebit înregistrat la Bata de un investitor g