Consiliul de Administraţie (CA) al "Tarom" nu recomandă listarea, în acest an, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a 20% din acţiunile companiei aviatice, având în vedere situaţia în care se află, în prezent, aceasta, ne-a declarat preşedintele CA, Dan Pascariu.
Prioritatea noii conduceri o reprezintă realizarea unui plan de redresare a transportatorului aerian, a subliniat domnia sa.
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, declara, la sfârşitul lunii septembrie, că ministerul pe care îl conduce intenţionează să vândă 20% din acţiunile "Tarom", până la finele anului, şi se bazează pe capacitatea managerilor privaţi, a căror selecţie tocmai începuse la acel moment, să vină cu o strategie în acest sens.
În ultima scrisoare de intenţie către Fondul Monetar Internaţional (FMI), se afirmă că realizarea ofertei publice iniţiale (IPO) pentru 20% din "Tarom" în acest an continuă să reprezinte o oportunitate pentru Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).
Consorţiul de intermediere pentru IPO este format din Carpatica Invest şi Swiss Capital.
Reprezentanţii MTI ne-au declarat, în septembrie, că, în cazul în care un investitor strategic ar solicita un procent mai mare din capitalul social al "Tarom", Ministerul ar urma să modifice strategia de privatizare a companiei, cu suplimentarea cerută. Oficialii MTI estimau, atunci, că prospectul pentru listarea "Tarom" urma să fie validat de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) până la 12 noiembrie, iar oferta publică iniţială urma să aibă loc începând cu data de 15 noiembrie.
Consiliul de Administraţie al "Tarom" l-a numit în funcţia de director general al transportatorului aerian pe belgianul Christian Edouard Heinz-mann, fost preşedinte al "Luxair", compania naţională de aviaţie din Luxemburg. De asemenea, britanicul Michael Moriaty a preluat