Psihiatrii spun că ne naştem bisexuali şi devenim hetero sau homosexuali în urma experienţelor trăite de-a lungul vieții.
Psihologii care au studiat fenomenul spun că graniţa dintre bisexualitate și heterosexualitate este foarte subţire, iar statisticile au arătat că 10-20% din oameni sunt "bi". Endocrinologii au dovedit că o cantitate prea mare de hormoni masculini poate duce la efeminare şi invers. Se spune că există ceva feminin în fiecare bărbat şi viceversa. În cazul în care caracteristicile sexului opus sunt prezente într-o mai mică măsură, nu afectează viaţa sexuală, care rămâne heterosexuală, relatează intimatemedicine.com.
"Bisexualitatea nu este o identitate sexuală, ci, mai degrabă, o preferinţă sexuală, care nu s-a dovedit, până în prezent, dependentă de constelaţia endocrină. Nu hormonii le determină, ci suita de experienţe pe care le trăieşte individul, cu bărbaţi şi femei, ceea ce i-a plăcut mai mult", a explicat pentru EVZ dr. Roxana Mischianu, medic psihiatru şi sexolog.
Conform studiilor lui Alfred Kinsley, atracţia sexuală este privită ca un continuum pe o scală de la 0 la 6, unde 0 înseamnă heterosexualitate pură şi 6-homosexualitate perfectă. Bisexualitatea descrie intervalul 1-5. Cei care s-au autoevaluat ca fiind atraşi în aceeaşi măsură faţă de bărbaţi şi femei se află la mijlocul scalei, pe treapta 3. Bisexualii reali, chiar şi cei care nu sunt deplin formaţi, sunt, de regulă, persoane tinere, care trec printr- o perioadă de inconstanță, spun specialiștii citați de intimatemedicine.com.
"O bisexuală trăieşte mai multe experienţe decât o lesbiană"
Dacă privim bisexualitatea ca preferinţă şi nu ca identitate, nu e nicio deosebire între actul sexual cu un partener de sex opus sau de acelaşi sex. "Dacă bărbaţii, pe lângă faptul că penetrează vaginul, mai penetrează şi anusul, este o chestiune de plăcere. De altfel, şi cu