E toamna, e frig. Solutia sta in bauturi calde cu ciocolata. Renunta la preparatele in plic si alege sa-ti faci singur bauturile calde cu ciocolata veritabila. Merita.
Cappucino de ciocolata - pentru o ceasca ai nevoie de 100 de mililitri de lapte, o lingura cu varf de smantana, 50 de grame de ciocolata neagra simpla.
Pune laptele si smantana intr-un vas si amesteca incet, pe foc mic. Marunteste ciocolata in blender sau o poti da prin razatoare. Pune ciocolata in laptele cald si amesteca bine. Serveste cu frisca si cacao presarata.
Ciocolata calda - pentru doua cesti ai nevoie de 400 de mililitri de lapte, esenta de vanilie si o jumatate de lingurita de scortisoara, 150 de grame de ciocolata simpla, o lingura de zahar, nuscoara proaspat macinata (un varf de lingurita).
Pune laptele, vanilia, scortisoara si zaharul impreuna pe foc. Cand laptele s-a incins bine, adauga ciocolata maruntita. Amesteca pana se topeste si se dizolva complet, dar fara sa fiarba. Pune in doua cani si presara putina nucsoara.
Vin fiert cu ciocolata - conform BBC good food, pentru o cana ai nevoie de 150 de mililitri de vin rosu si 75 de grame de ciocolata topita, doua felii de portocala si un baton de scortisoara.
Pune vinul pe foc si lasa-l sa fiarba impreuna cu feliile de portocala, un minut-doua. Pune ciocolata si amesteca pana ce aceasta este complet topita. Foloseste un blender vertical si omogenizeaza bine, astfel ca amestecul sa devina spumos. Pune in pahare si serveste.
E toamna, e frig. Solutia sta in bauturi calde cu ciocolata. Renunta la preparatele in plic si alege sa-ti faci singur bauturile calde cu ciocolata veritabila. Merita.
Cappucino de ciocolata - pentru o ceasca ai nevoie de 100 de mililitri de lapte, o lingura cu varf de smantana, 50 de grame de ciocolata neagra simpla.