Portalurile care distribuie filme-pirat nu pot fi închise întrucât nu sunt înregistrate în România, scrie adevarul.ro.Decizia CNA de a sesiza poliţia, la solicitarea Pro TV, în legătură cu site-urile care nu plătesc drepturi de autor pentru filmele oferite gratuit stârneşte în continuare controverse. Cele mai multe dintre portaluri nu folosesc servere proprii pentru a difuza filmele, iar Poliţia nu are o bază legală pentru a le închide. Tot ce pot face poliţiştii împotriva acestor platforme este blocarea accesului utilizatorilor, prin blocarea adreselor de IP-uri (Internet Protocol).
Pe de altă parte, CNA şi-a depăşit competenţele, susţin furnizorii de internet. „CNA este un organism plătit din bani publici, fără abilităţi în domeniul reglementării internetului, şi nu ar trebui să sesizeze Poliţia privind închiderea unor site-uri", a declarat, ieri, Mihai Bătrîneanu, preşedintele ANISP (asociaţie care reprezintă furnizorii de internet), într-o conferinţă.
Chiar şi CNA recunoaşte că problema e delicată, iar competenţele sale sunt limitate în privinţa mediului online. „Suntem în domeniul drepturilor de autor şi nu în materia Legii audiovizualului, de aceea noi nu am putut lua niciun fel de măsuri, nu avem competenţe", a declarat pentru „Adevărul" Ioan Onisei, preşedintele CNA.
Pe mai multe site-uri de socializare, internauţii s-au mobilizat împotriva voyo.ro, deţinut de Pro TV, site pe care se pot viziona filme şi seriale online doar contra cost. Cea mai nouă pagină anti-voyo.ro a strâns peste 25.000 de like-uri în doar câteva zile, internauţii exprimându-şi dezacordul cu privire la demersul făcut de CNA, la solicitarea Pro TV
Portalurile care distribuie filme-pirat nu pot fi închise întrucât nu sunt înregistrate în România, scrie adevarul.ro.Decizia CNA de a sesiza poliţia, la solicitarea Pro TV, în legătură cu site-urile care nu