Tigaretele sunt cele mai vandute produse de pe planeta, cu aproximativ un trilion (o mie de miliarde) de unitati anual. Cu toate acestea, fumatul a devenit un viciu din ce in ce mai costistor, motiv pentru care fumatorii cauta variante mai ieftine pentru a-si satisface nevoia de nicotina. Una dintre aceste variante o reprezinta tigarile rulate, iar avantajele sunt multiple: costa mai putin decat tigaretele clasice, sunt, cel putin teoretic, mai putin daunatoare si au un gust mai bun. In plus, operatiunea de rulare necesita migala si timp, deci numarul tigarilor fumate zilnic scade. Nu in ultimul rand, stilul si accesoriile cu care vine „ambalat“ tabietul dau o nota de prestanta foarte apreciata in randul tinerilor.
Bogdan Petri, de 25 de ani, din Bucuresti, spune ca, de cand a descoperit tutunul la punga, a renuntat sa mai cumpere tigari la pachet. „In primul rand, economisesc o multime de bani. O punga de tutun de 40 de grame costa intre 35 si 45 de lei, dar fumez din ea patru – cinci zile. Daca mi-as fi cumparat tigari normale, la ritmul meu de un pachet pe zi, m-ar fi costat 65 de lei. Sau, mai simplu, tigarile la pachet ma costau 390 de lei pe luna, iar tigarile rulate ma costa acum in jur de 240 de lei. O economie de 150 de lei!! E drept, mai dai bani pe foite si pe filtre, dar astea nu inseamna mai mult de 5-6 lei lunar. Mai e si aparatul de rulat – 10 – 12 lei – dar il cumperi o singura data“, mai spune Bogdan.
Tutunul la punga, importat din Occident (Germania, Olanda, Danemarca), si accesoriile (foite, filtre, aparat de rulat) se gasesc in magazinele de profil, in special in mall-uri si supermarket-uri, dar si in majoritatea benzinariilor. De asemenea, site-urile de comert online abunda de oferte, aici tutunul fiind si la jumatate de pret fata de magazin. In cele mai multe cazuri, tutunul provine din Ungaria si Turcia si se vinde varsat,