Sorin Popa, producătorul Top Chef, povesteşte din culisele celui mai tăios show culinar care se difuzează, în fiecare seară de luni, la Antena 1. Finala Top Chef se va difuza în direct, pe 29 decembrie.
24 din 150. 150 de bucătari profesionişti, unii dintre ei chiar chefi, s-au prezentat la castingul închis, organizat la Bucureşti, în septembrie, pentru cel mai tăios show culinar. "Am păstrat 24 dintre ei, cu care am intrat în prima ediţie Top Chef. Primele trei ediţii le-am filmat exclusiv în locaţii din afară (n.n. la Chitila, într-un abator, la Viscri, la Constanţa), şi nu în platou. Cei mai buni au intrat ulterior în platoul Top Chef", spune Sorin Popa, producătorul show-ului. Platou care beneficiază de un decor revoluţionar, conform aprecierii licenţiatorului Top Chef. "Toţi oamenii care se pricep la bucătărie se arată impresionaţi de cum arată bucătăria noastră, de cât de scumpe avem accesoriile de bucătărie... Am fost să văd Top Chef-ul din Portugalia, acolo a fost singura posibilitate să mergem, într-o pauză de două zile de la X Factor (n.n. Sorin este producător şi la X Factor), să ne întâlnim cu licenţiatorul. Acesta ne-a spus că decorul nostru este revoluţionar, că ei în multe ţări nu au făcut atâtea lucruri, câte am făcut noi în ediţia românească a Top Chef". Din cei 24 de aleşi, doar patru sunt femei. "După cum o să vedeţi şi în emisiune, bărbaţii gătesc mai bine decât femeile. Nu sunt misogin şi nu le ţin partea bărbaţilor, ţin la fel de mult la fete, poate chiar mai mult la ele, dar aşa este".
2.000.000 de euro. Investiţia a fost una colosală: două milioane de euro! Iar efortul ca show-ul să fie gata pentru grila de toamnă a fost unul extraordinar. Filmările au început cu o întârziere de aproape o lună de zile, din cauză că "august a fost o lună de vacanţă pentru furnizorii de echipamente din Europa", iar acestea n-au putut fi c