TVR şi Google au lansat joi, în parteneriat, o colecţie online de materiale video şi texte sub titlul "Căderea Cortinei de Fier", dedicată Revoluţiei din 1989, un proiect la care televiziunea publică a lucrat timp de şapte luni şi care este disponibil pe platforma Google Cultural Institute.
Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al televiziunii publice, a spus, la conferinţa de presă de prezentare a proiectului, organizată joi la sediul TVR, că "acest prim parteneriat dintre TVR şi Google vine într-un moment în care piaţa online se află în plină expansiune". Considerând, totodată, că noul proiect Google "face din arhiva TVR o reprezentare mondială", Săftoiu subliniază că instituţia pe care o conduce este pregătită pentru difuzarea de conţinut online pe portalul TVR Plus.
Proiectul demarat de Google şi TVR are la bază crearea, pentru comunitatea online din întreaga lume, a oportunităţii de a viziona momente istorice.
"Materialele puse la dispoziţie de TVR - prima televiziune din lume care a transmis o revoluţie în direct - sunt acelea nevăzute, nedifuzate până acum, sunt grupate în patru colecţii, care au fost aglutinate de o echipă a TVR timp de şapte luni", a mai spus Claudiu Săftoiu.
Este vorba despre:
Colecţia "Căderea Cortinei de Fier" nu se doreşte a fi un comentariu, o analiză a acelor evenimente, ci să fie un punct de vedere independent, care să lase alegerea interpretării fiecăruia dintre cei care o accesează. Colecţia a fost creată prin colaborarea cu istorici, curatori de muzee şi posesori de arhive care au folosit documente, materiale video şi fotografii ale evenimentelor.
Dan Bulucea, Country Manager la Google România, consideră onorant parteneriatul cu TVR şi apreciază profesionalismul echipei televiziunii publice.
"Este un proiect special, pentru că este pentru prima dată când România este obiectul