Petru Buiuca s-a dus să „fure” meserie din Franța și a gătit pentru studenții de la Facultatea din Limoges, la o seară cu specific românesc. Tânărul și-a deschis o afacere culinară online, photobites.ro și merge la evenimente și demonstratii culinare.
După ce a câștigat primul sezon al super show-ului “MasterChef”, Petru Buiuca și-a văzut visul împlinit: a putut să-și ajute familia, și-a deschis o afacere culinara online, photobites.ro, a mers la numeroase evenimente și demonstratii culinare și, în plus, și-a luat bilet până în Franța, unde vrea să “fure” toate secretele gastronomiei locale. Aflat în această perioadă în Franța, Petru mărturisește că această experiență este exact așa cum și-a imaginat: “Frumos și chiar divin. Curat și civilizat. Mâncarea te face să te simți ca un rege fie că mănânci la restaurante de lux, fie că iei o clătită de pe stradă... Visul francez ar trebui să existe în fiecare gurmand, căci cel puțin odată în viață acesta ar trebui să vină în Franța, așa cum credincioșii merg la Mecca sau Vatican.”
Petru a ajuns in Rabastens, la 20 de minute de Toulouse, unde s-a întâlnit cu verișoara sa, dar și în Limoge, unde a gătit pentru studenții de la Facultatea din Limoges, la o seară cu specific românesc. A vizitat măcelăriile franțuzești, “care se numesc boucherie și unde îți vând și 20 de grame de ceva, orice, daca vrei”. Câștigătorul primului sezon “MasterChef” s-a întâlnit lângă Limoge și cu un maestru bucătar care a lucrat la un restaurant cu 4 stele Michelin și care l-a ajutat cu sfaturi și rețete prețioase.