Semnătura electronică extinsă reprezintă un pachet de date de integrat în documentele sau mesajele transmise pe Internet. Pentru a avea valoare legală, o semnătură electronică trebuie să îndeplinească anumite condiţii stipulate de Legea nr. 455/2001.
Ea trebuie să fie legată în mod unic de un semnatar şi să asigure identificarea acestuia, să fie creată prin mijloace controlate exclusiv de semnatar (utilizând un dispozitiv criptografic) şi să fie legată de datele în formă electronică la care se raportează astfel încât orice modificare să fie identificabilă.
Documentele şi e-mailurile semnate electronic beneficiază de garanţia autenticităţii, integrităţii şi nerepudierii în instanţă a informaţiilor digitale.
Introducerea semnăturii electronice în sistemul administrativ românesc a permis transmiterea şi arhivarea simplu, sigur şi eficient a documentelor cu implicaţii legale.
Certificatul digital pentru semnătura electronică
Acum se poate obţine simplu şi rapid în agenţiile Raiffeisen Bank în care există un reprezentant certSIGN. Accesează lista ataşată şi găseşte cea mai apropiată agenţie. Comunicarea cu instituţiile statului este de acum mai simplă, iar tu economiseşti timp şi resurse!
Certificatul digital te ajută când interacţionezi cu:
Instituţiile statului: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Monitorul Oficial, Depozitarul Central, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), Casa de Asigurări de Sănătate (CAŞ); Autorităţile contractante din cadrul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSP).
Etapele obţinerii certificatului digital:
- completează cererea de emitere certificate https://înregistrare.certsign.ro/înr