La Galaţi are loc o manifestare academică pe o temă incitantă, conexiunea dintre umor şi politică. „International Conference on Humour in Conventional and Unconventional Politics" (Conferinţa Internaţională de Umor în Politicile Convenţionale şi Neconvenţionale), aflată acum la cea de a doua ediţie, este organizată de Catedra de Litere din cadrul Universităţii Dunărea de Jos, în colaborare cu The International Society for Humour Studies (Societatea Internaţională pentru Studiul Umorului), din Marea Britanie.
„Cu această ocazie, vom cerceta, vom vedea ce se întâmplă cu umorul politic în ziua de azi, în vremuri de criză, în vremuri de restrişte. Exact ceea ce, poate v-aţi întrebat cu toţii, dacă mai putem râde, dacă nu mai putem râde, dacă râdem - de ce râdem, dacă nu râdem, la fel, de ce nu râdem, astfel încât să ne facem o părere obiectivă asupra fenomenului ca întreg", a declarat unul dintre organizatori, conf. dr. Diana Elena Popa, de la Catedra de Litere a Universităţii „Dunărea de Jos". La conferinţa de la Galaţi participă 25 de profesori universitari şi cercetători din Statele Unite, Marea Britanie, Grecia, Estonia şi Polonia, care vor conferenţia despre legăturile dintre umor şi politică, importanţa umorului în tehnica discursului politic, dar şi despre tehnicile şi speciile umorului, de la bancuri la pamflet politic. Printre participanţi se află profesori şi cercetători de la universităţi occidentale cu renume, printre care sociologul Christie Davies, de la Universitatea Reading din Marea Britanie, Salvatore Attardo şi Lucy Pickering, de la Universitatea din Texas, Statele Unite. „Oricât de grele ar fi vremurile acum, ne place să ne amuzăm.
Am râs şi înainte, în vremuri mult mai grele. Trebuie doar să ieşiţi din această clădire şi veţi vedea oameni râzând, însă la o conferinţă despre umor nu veţi vedea pe nimeni râzând", a declarat profesorul Ch