Centrul de Documentare şi Informare al Şcolii Gimnaziale nr.2 din Mărăşeşti a găzduit ieri, sub genericul „Animaţie culturală în bibliotecă şi CDI”, cercul metodic al bibliotecarilor şcolari şi profesorilor documentarişti din judeţul Vrancea. Cu această ocazie, a fost lansată cea de-a doua ediţie a proiectului „Caravana lecturilor frumoase”, coordonat de inspectorul şcolar Silvia Chelariu. De asemenea, au fost prezentate activităţile care se vor desfăşura în cadrul proiectului, precum şi publicul ţintă căruia i se adresează.
Dacă anul trecut acesta se adresa doar elevilor din învăţământul gimnazial, acum a fost extins şi la licee. Proiectul se va desfăşura în perioada noiembrie 2012- iunie 2013, iar şcolile interesate se pot înscrie cu activităţi în proiect.
De asemenea, cu aceeaşi ocazie, bibliotecara Daniela Gheorghe a prezentat referatul cu tema „Animaţie culturală în bibliotecă şi CDI“. În cadrul exemplelor de bune practici, au avut loc diverse activităţi practice, un moment poetic, prezentarea metodei asocierii cuvintelor cu operele literare studiate şi un moment teatral.
Stela Sebe, bibliotecar al Casei Corpului Didactic (CCD) „Simion Mehedinţi“ din Focşani, a prezentat un material cu titlul „Sarcinile bibliotecarului şi profesorului documentarist în calitate de mediatori ai animaţiilor culturale”. Ana Maria Zaharia, profesor documentarist la Liceul Tehnologic „Eremia Gri-gorescu” din Mărăşeşti, a realizat o di-seminare a informaţiilor de la Conferinţa centrelor de Documentare şi Informare ce s-a desfăşurat la Sibiu. „Cercul metodic al bibliotecarilor şcolari este o formă de perfecţionare a bibliotecarilor şcolari şi constă în schimburi de experienţă, refe-rate pe teme biblioteconomice, activităţi practice cu elevii“, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Casei Corpului Didactic.
În deschiderea acestui cerc meto