Compozitorul Marius Ţeicu (67 de ani) povesteşte, într-un interviu acordat publicaţiei „Weekend Adevărul" despre prima reprezentaţie cu public din cariera sa: de Ziua Victoriei, 9 mai 1945.
Ziua în care a fost înfrântă Germania hitleristă în cel de-al Doilea Război Mondial este ziua de naştere a îndrăgitului artist, zi în care micul Ţeicu a fost adus la fereastră şi arătat mulţimii în care defila şi tatăl său. „Toţi colegii tatălui au început să aplaude", spune cantautorul. De atunci, nu s-a mai putut ţine departe de spectatori.
Marius Ţeicu, în 1945, pe pernuţa sa preferată
Pe maestrul Ţeicu îl mai opreşte şi astăzi lumea pe stradă, îl întreabă de sănătate, de ce nu mai apare pe la televizor, unde e muzica adevărată? E pe internet, stimaţi cititori! Aşa le spune Marius Ţeicu, iar asta e cea mai mare satisfacţie: că are sute de mii de vizualizări la fiecare spectacol din arhiva TVR şi la fiecare melodie compusă sau cântată de el.
Marius Ţeicu trăieşte pentru public şi pentru muzică. Un exemplu: îi cântă melodia „O portocală" la telefon şi, dacă nu răspunde, se aude toată, că a pus-o în format .mp3.
Citiţi mâine, în „Weelend Adevărul" un interviu armonic cu Marius Ţeicu, compozitorul, cântăreţul, actorul, singurul om care a putut compune o melodie cu titlul „Dormeau pe-o frunză două stele".