Marea Britanie se confruntă cu un exod fără precedent al managerilor, care aleg să plece în afară, unde traiul este mai ieftin, scrie Daily Mail.
Circa 1.500 de profesionişti din clasa de mijloc renunţă săptămânal la locul de muncă pentru unul în străinătate. Anul trecut, ei au reprezentat jumătate din totalul emigranţilor britanici, potrivit unui raport al Home Office. Majoritatea au primit oferte de muncă pe termen lung.
Potrivit unor reprezentanţi din mediul de afaceri, cauza exodului lor este reprezentată de impozitele prea mari.
Britanicii care au plecat din Marea Britanie s-au îndreptat, în primul rând, către Australia, dar populare au fost şi SUA, Franţa, Spania, Germania, Canada şi Noua Zeelandă.
"Cifrele acestea sunt îngrijorătoare", afirmă un reprezentant al mediului de afaceri care speră că reducerea ratelor de impozitare pentru persoane ar putea preveni valul de emigranţi.
Britanicii şi-au făcut afaceri din vânzarea caselor
Raportul mai spune că preţurile ridicate al caselor din Marea Britanie au făcut ca emigraţia să fie o oportunitate pentru proprietarii care erau şi antreprenori, deoarece, în urma vânzării imobilelor pe care le deţinau, ei şi-au putut devolta mici afaceri în noile ţări de reşedinţă. Creşterea valorii caselor din Marea Britanie, comparativ cu alte ţări din Europa, le-a permis proprietarilor să le vândă şi să trăiasă mai ieftin peste hotare, într-un climat mai bun. Oricum, acest lucru se poate schimba odată cu intrarea în recesiune, se mai arată în raport.
Marea Britanie are 4,7 milioane de cetăţeni care trăiesc în alte state, ceea ce o plasează pe locul opt în lume după numărul imigranţilor.
Emigrarea din Marea Britanie a atins apogeul în 2008 - 427.000 oameni au plecat, un an mai târziu a scăzut la aproximativ 350.000.
Raportul Home Office mai spune că şi foarte mulţi imigranţ