În ultima şedinţă a Consiliului Local, aleşii orădenilor au aprobat primul regulament de deszăpezire din istoria oraşului. Pe lângă faptul că împarte străzile în categorii de urgenţă, procedura de lucru stabileşte şi intervalul de timp în care ele trebuie să fie curăţate de omăt, dar şi sancţiunile pe care RER Ecologic Service le riscă dacă nu-şi face treaba.
Străzi cu întâietate
Programul de măsuri specifice iernii adoptat de municipalitate este structurat pe trei capitole: prevenirea şi neutralizarea poleiului, împrăştierea de material antiderapant când stratul de zăpadă este până în 5 centimetri, respectiv deszăpezire când stratul e mai gros de atât.
Orice intervenţie se va face la alertarea Comandamentului de deszăpezire şi exclusiv în funcţie de "topul" priorităţii străzilor. Cele 756 de străzi cuprinse în program au fost împărţite în patru categorii de urgenţă. Cele mai importante sunt cele 148 din Urgenţa 1, adică marile bulevarde, arterele cele mai circulate ale oraşului şi intrările în municipiu. În Urgenţa 2 sunt incluse 226 de străzi, majoritatea din cartiere, în Urgenţa 3 alte 174 de străzi importante, iar în ultima categorie 250 de străzi, majoritatea situate pe dealurile oraşului.
Strada şi ora
Împrăştierea de material antiderapant când stratul de zăpadă este mai subţire de 5 centimetri se va face atât preventiv, cât şi pentru neutralizare, adică pentru înlăturarea omătului. Preventiv, sarea, nisipul ori clorura de sare se vor arunca doar pe arterele din Urgenţa 1, dar contra-timp. Conform regulamentului, când zăpada e încă puţină, străzile din Urgenţa 1 trebuie curăţate în maxim trei ore de la alertare, iar cele din Urgenţa 2 în cel mult şase ore.
Pe străzile de categoriile 3 şi 4, potrivit regulamentului, "se intervine numai punctual, unde situaţia o impune". Altfel spus, utilajele nu vor trece pe fiecare stradă de