Criza economică se va aprofunda, iar problemele fiscale ale SUA vor limita sever capabilitatea şi dorinţa Washingtonului de a interveni în Europa de Est susține aceeași sursă.
„Cel mai probabil, SUA îşi va concentra forţele asupra regiunii asiatice, în încercarea de a stăvili ascensiunea Chinei. Criza economică se va adânci în continuare, iar problemele fiscale ale SUA (aşa-zisa „prăpastie fiscal") vor limita sever capabilitatea şi dorinţa Washingtonului de a interveni în Europa de Est şi de a proteja regimurile-marionetă din această regiune", anunță Vocea Rusiei.
Mai mult autorul menționează că relațiile dintre SUA și Rusia se vor îmbunătăți. „Majoritatea susţinătorilor unei politici agresive în relaţia cu Rusia (atât democraţi cât şi republicani) deja «îşi fac bagajele», pregătindu-se să plece din politică sau, cel puţin, de pe posturile pe care le ocupă. În această listă pot fi incluşi: secretarul de stat Hillary Clinton, senatorul Lugar (susţinător al doctrinei de dezarmare a Rusiei), senatorul McCain (şef al Comisiei pentru afaceri externe din Senat), senatorul John Kyl (liderul fracţiunii republicane din Senat, un rusofob notoriu) şi mulţi alţi politicieni cu o notorietate mai redusă. Este firesc să ne aşteptăm la o ameliorare considerabilă a relaţiilor dintre SUA şi Rusia".
Vocea Rusiei mai scrie că Washingtonului va deveni mai flexibil în privinţa scutului anti-rachetă, a proceselor de reintegrare a spaţiului ex-sovietic şi retragerea treptată a suportului politic acordat regimurilor rusofobe din Europa de Est. „În schimb, SUA poate spera la o cooperare adecvată în privinţa problemelor ce vor preocupa administraţia americană în alte zone geografice", se mai menționează în același articol.