Rampa temporară de gunoi de la Pata Rât, judeţul Cluj, a fost închisă săptămâna trecută în urma unei decizii a Gărzii de Mediu, însă acest lucru nemulţumeşte sute de romi care locuiesc în acea zonă. Peste 200 dintre ei au protestat, miercuri, în faţa gropii de gunoi din cauza închiderii acesteia şi pentru faptul că, spun ei, cu greu îşi mai pot câştiga existenţa. „Daţi-ne pita înapoi" a fost scandarea zilei la Pata Rât, acolo unde au ajuns şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu sau ai Prefecturii Cluj, dar şi oficialii firmei de salubritate Brantner-Vereş, cea care asigura depozitarea gunoaielor în respectiva groapă.
Funcţionare ilegală
Romii nu au primit deloc veşti bune însă, pentru că şeful Gărzii de Mediu Cluj, Bogdan Costea, a spus ca rampa de gunoi nu are autorizaţie de funcţionare şi, astfel, nu poate fi redeschisă. „Funcţionarea acestei rampe este ilegală. Chiar dacă a fost depusă o cerere de autorizare, rampa nu poate fi folosită până în 15 decembrie", a fost răspunsul lui Costea la afirmaţia directorului Bratner-Vereş, Eugen Vereş, potrivit căreia rampa poate fi utilizată până la acea dată, atunci când este aşteptat un aviz favorabil al Agenţiei de Mediu. În Cluj este în plină construcţie un centru ecologic de colectare a deşeurilor, însă acesta va fi dat în folosinţă abia la jumătatea lui 2013. Între timp, autorităţile trebuie să găsească soluţii pentru depozitarea cât mai rapidă a deşeurilor din Cluj-Napoca, oraş care vrea să devină capitală culturală europeană.
Rampa temporară de gunoi de la Pata Rât, judeţul Cluj, a fost închisă săptămâna trecută în urma unei decizii a Gărzii de Mediu, însă acest lucru nemulţumeşte sute de romi care locuiesc în acea zonă. Peste 200 dintre ei au protestat, miercuri, în faţa gropii de gunoi din cauza închiderii acesteia şi pentru faptul că, spun ei, cu greu îşi mai pot câştiga existenţa. „Daţi-ne pi