Deținătorul grupului de firme MITLIV, Liviu Cioană, ne-a vorbit despre experiența sa managerială pe parcursul crizei. Deși se consideră „departe de linia de sosire“, omul de afaceri susţine că succesul se datorează întregii echipe care lucrează în firmele sale.
A început în anul 2000 cu un depozit de materiale de construcții. La ora actuală, controlează opt firme, reunite în grupul MITLIV, care totalizează peste 500 de angajați. Produce beton, plasă sudată, dar a exploatat și domeniul construcțiilor industriale și al infrastructurii rutiere. Liviu Cioană ocupă locul 7 în topul GdS „Omul de afaceri al anului“, top realizat în funcție de rezultatele companiilor, dar și în funcție de un clasament al întreprinzătorilor, întocmit de un juriu format din bancheri, consultanți fiscali și alți cunoscători ai mediului de afaceri. Liviu Cioană nu a vrut în ruptul capului să vorbească despre sine, ci a dorit să dea detalii despre compania sa, mai bine spus, despre grupul de firme pe care îl deține și din care face parte. Dar el a împărtășit cititorilor noștri din experiența sa managerială într-o perioadă tulbure din punct de vedere economic.
Adeptul muncii în echipă
În anul 2008, compania MITLIV EXIM realiza o cifră de afaceri de 215 milioane de lei, cu un număr mediu de 175 de angajati, potrivit datelor din bilanțul contabil. Cu un profil de activitate „vulnerabil“ la criză, Cioană și echipa lui au dorit să contracareze efectele negative ale contractării pieței din domeniul respectiv de activitate. Era nevoie de o restructurare... El a ales să facă o restructurare prin dezvoltare și, astfel, a mizat pe „cartea câștigătoare“. „Companiile private care nu au restructurat, astăzi sunt închise sau se confruntă cu probleme foarte mari. În cazul nostru, era nevoie de o restructurare logistică și de personal, întrucât la vremea respectivă ne dotasem și constru