Bogate în fibre alimentare, vitamine, minerale şi antioxidanţi, perele sunt extrem de sănătoase pentru organism, pe care îl protejează de numeroase afecţiuni. Bogate în fibre alimentare, vitamine, minerale şi antioxidanţi, perele sunt extrem de sănătoase pentru organism, pe care îl protejează de numeroase afecţiuni.
Perele sunt fructe cu un conţinut ridicat de fibre alimentare, cupru, potasiu, fosfor şi vitamina C. În plus, mai conţin şi vitaminele A, B1, B2, E, acid folic, calciu, magneziu, sodiu, fier, clor şi sulf. În ciuda faptului că sunt dulci, perele au foarte puţine calorii. Sunt bogate în antioxidanţi puternici care previn infarctul, atacul de cord şi hipertensiunea. Sucul de pere are proprietăţi antiinflamatorii, reducând durerile provocate de artrită. De asemenea, previn osteoporoza şi sunt de mare ajutor femeilor însărcinate. Mai mult, consumul de pere întăreşte şi sistemul imunitar şi oferă organismului foarte multă energie.