Andrei Şerban mărturisește că și-a găsit trupa ideală la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Regizorul spune că actorii maghiari pot fi un exemplu pentru cei români.
Într-un interviu acordat pentru emisiunea Digicult, și care va fi difuzat sâmbătă, de la ora 14.30, pe Digi 24, Andrei Șerban îi critică pe actorii bucureșteni și laudă „trupa extraordinară" de la Cluj-Napoca.
„În momentul de faţă, o spun cu puţină nostalgie şi tristeţe pentru faptul că sunt român, totuşi, ungurii sunt mai buni decât noi. Este o trupă extraordinară, de mari talente care lucrează într-un mod foarte disciplinat, foarte puţin egoist. Nimeni nu se gândeşte doar la el, ci se gândeşte să facă parte din ceva care este mai mare decât noi, care este proiectul. Ceea ce foarte rar se întâmplă cu actorii din Bucureşti, unde majoritatea sunt interesaţi să meargă să facă bani, să facă bani la o televiziune, să facă un film, să facă un radio, sau să facă o publicitate. Deci concentrarea pentru valoarea calităţii excepţionale a detaliului în jocul actorilor este remarcabilă la Cluj. Cu toţii am putea să ne uităm la ei ca la un exemplu de urmat."
„Nu-mi place să-mi văd numele pe o marmură“
Un alt subiect delicat din cariera regizorului Andrei Şerban este relaţia pe care artistul a avut-o de-a lungul timpului cu decidenţii din zona politică şi culturală românească: „Nu am nici o legătură cu Ministerul Culturii. Am avut o vagă legătură când am fost director la Teatrul Naţional şi relaţia a fost atât de proastă şi de compromiţătoare încât nu am mai intrat pe aceste culoare şi nu cred că voi mai intra. Nu m-a chemat nimeni şi nu ştiu de ce m-ar chema."
Nici premiile sau distincţiile primite nu îl prea emoţionează, nu îl măgulesc. La acest capitol, Andrei Şerban declară pentru Digicult că urăşte să-şi vadă numele pe marmură: „Am primit al treilea titlu de Doctor