Credincioşii din Focşani sunt aşteptaţi duminică, la hramul Bisericii Sfântul Mina, amplasată pe strada Bistriţei. Slujba religioasă prilejuită de sărbătorirea hramului va începe de sâmbătă seara, când se va oficia slujba Sfintei Litii, destinată celor care au adus daruri la Sfânta Biserică. Aceasta va fi oficiată de mai mulţi preoţi din Focşani. „Îi aşteptăm pe toţi credincioşii care doresc, la hramul bisericii noastre”, ne-a spus preotul Nicolae Tătaru, de la Biserica cu hramul Sfântul Mina.
Sfântul Mina este protectorul păgubiţilor şi se spune că cei care au fost furaţi sau au pierdut lucruri importante şi le recuperează dacă se închină acestui sfânt. Potrivit site-ului www.crestinortodox.ro, Sfântul Mina, prăznuit la 11 noiembrie, s-a născut în apropiere de Memphis, străvechea capitală a faraonilor. A trăit în timpul împăraţilor romani Diocleţian şi Maximian. Rămâne orfan pe când era copil. Tatăl i-a murit când avea 11 ani, iar mama sa a murit la doar trei ani după acesta. Ajunge în armata imperială, însă, la 23 februarie 303, când Diocleţian a emis primul edict de persecutare a creştinilor, părăseşte armata şi se retrage în deşert, dedicându-se vieţii ascetice. Prezent în Cotyaeum la celebrarea unei sărbători păgâne, mărturiseşte fără ezitare că este creştin. Este luat de soldaţi şi dus înaintea prefectului Pyrrhus. Pentru că a refuzat să se lepede de credinţă în Hristos, i s-a tăiat capul. Rămăşiţe ale moaştelor Sfântului Mina se află la Bucureşti, Iaşi, Suceava.
Credincioşii din Focşani sunt aşteptaţi duminică, la hramul Bisericii Sfântul Mina, amplasată pe strada Bistriţei. Slujba religioasă prilejuită de sărbătorirea hramului va începe de sâmbătă seara, când se va oficia slujba Sfintei Litii, destinată celor care au adus daruri la Sfânta Biserică. Aceasta va fi oficiată de mai mulţi preoţi din Focşani. „Îi aşteptăm pe toţi cre