După ceremonia de lansare a candidaţilor ARD, văzută de mulţi ca prea sărăcăcioasă, iar de mine, ca prea intelectuală, liderul PDL, Vasile Blaga, a fost invitatul emisiunii Ultimul cuvînt de pe B1 TV. Sursa: EVZ
Fără discuţie, Vasile Blaga nu e o vedetă mediatică.
La simpla sa apariţie, camerele de luat vederi din studio prind să aţipească, moderatorul se înţeapă pe ascuns, ca să nu sforăie, iar ceilalți invitaţi se apucă să joace Popa-Prostu.
Printre sloganuri, clişee politicianiste şi mesaje despre care consultanţii i-au zis să nu cumva să le uite, am reuşit să smulg de la Vasile Blaga declaraţia despre esenţa campaniei angajate de ARD.
Mă înşelam sau cumva campania ARD a fost gîndită ca una pozitivă, de ofertă electorală, şi nu, cum se întîmplă în cazul Opoziţiei, ca una negativă, de denunţare a Puterii?
Nu, nu mă înşelam!
Cel puţin aşa mi-am zis ascultînd răspunsul lui Vasile Blaga.
Adăugată altor cîteva fapte – slaba prezenţă mediatică a liderilor ARD, blîndeţea manifestării de la Operă, conferinţele de presă fără dinţi – mulţi analişti vor fi dibuit în declaraţia despre campania axată pe ofertă şi nu pe demascare o nouă dovadă că PDL a făcut blat cu USL.
N-am o părere prea bună despre morala politicienilor, de fapt, despre ceva care nici nu prea există.
Nu pot însă împinge pînă acolo părerea proastă despre politicieni încît să cred în teza blatului făcut de PDL cu USL.
Scrutinul din 9 decembrie 2012 înseamnă pentru PDL dacă nu cîştigarea Puterii, atunci măcar un scor suficient de bun pentru ca ARD să conteze ca Opoziţie. În aceste condiţii, cine ar comite nebunia să ajungă la o negustorie de non combat cu principalul adversar din campanie?!
Opţiunea pentru campania pozitivă, ca şi alte fapte suspectate de a fi semnele unei înţelegeri prin cămări politice, nu sînt însă altceva decît necesara aderare a PDL şi