Nu vă gândiţi la pui cu pene negre. Vorbim despre puii negri până la oase care sunt consumaţi în China, India şi sudul Asiei. Penajul pufos şi carnea strălucitoare îi face să fie foarte scumpi, scrie foodstory.ro.
Puii negri există de foarte mult timp în bucătăria asiatică. Marco Polo a fost primul care a vorbit de aceşti pui începând cu sfârşitul secolului 13.
Încă din trecut, carnea acestora era foarte apreciată din punct de vedere medicinal, datorită mai multor proprietăţi: se zice că aceasta întăreşte sistemul imunitar, tratează diabetul, anemia, dezechilibrele postnatale şi problemele sistemului reproductiv feminin.
Rasa are mai multe calităţi neobişnuite: carnea şi oasele sunt de un albastru închis, puii au 5 degete la fiecare picior (majoritatea puilor au doar 4) şi au nişte pene fine ca mătasea – tocmai de aceea se numesc Silkie Chicken.
În plus, au un temperament foarte calm şi prietenos, motiv pentru care sunt consideraţi un animal de companie ideal. Gustul se pare că nu diferă cu nimic faţă de cel al unui pui alb. Este la fel. Numai să îţi doreşti să-l încerci, relatează foodstory.ro.
Nu vă gândiţi la pui cu pene negre. Vorbim despre puii negri până la oase care sunt consumaţi în China, India şi sudul Asiei. Penajul pufos şi carnea strălucitoare îi face să fie foarte scumpi, scrie foodstory.ro.
Puii negri există de foarte mult timp în bucătăria asiatică. Marco Polo a fost primul care a vorbit de aceşti pui începând cu sfârşitul secolului 13.
Încă din trecut, carnea acestora era foarte apreciată din punct de vedere medicinal, datorită mai multor proprietăţi: se zice că aceasta întăreşte sistemul imunitar, tratează diabetul, anemia, dezechilibrele postnatale şi problemele sistemului reproductiv feminin.
Rasa are mai multe calităţi neobişnuite: carnea şi oasele sunt de un albastru închis, puii au 5 degete la fiecar